شناسهٔ خبر: 183356 - سرویس استان‌ها
نسخه قابل چاپ

۲۶۱ هکتار محدوده تاریخی فرهنگی اردبیل

تصویب طرح ویژه حفاظت و احیاء بافت تاریخی فرهنگی اردبیل مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با اشاره به تصویب طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی فرهنگی اردبیل در جلسه امروز شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران گفت: این طرح ۲۶۱ هکتار محدوده تاریخی را شامل می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از استان اردبیل، محبوب حیدری مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل اظهار داشت: در یازدهمین جلسه شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران که صبح امروز با حضور غلامرضا کاظمیان معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی و دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران برگزار شد طرح ویژه حفاظت و احیاء بافت تاریخی فرهنگی اردبیل به کارفرمایی اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل به تصویب این شورا رسید.

وی گفت: این طرح پس از انجام اصلاحات موارد مطروحه مطابق نظر اعضای شورای‌عالی شهرسازی و معماری جهت ابلاغ به استانداری و شهرداری اردبیل به‌منظور اجرا در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل افزود: بر اساس تفاهم‌نامه همکاری مابین استانداری اردبیل، اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل، اداره کل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان و شهرداری اردبیل طرح ویژه حفاظت و احیاء بافت تاریخی فرهنگی اردبیل با بررسی کارشناسی و جلسات متعدد استانی و وزارتی در مدت بیش از دو سال به سرانجام رسید.

حیدری به جزئیات این طرح اشاره کرد و گفت: طرح ویژه حفاظت و احیای بافت تاریخی فرهنگی اردبیل در قالب قانون حمایت از مرمت و بافتهای تاریخی فرهنگی مصوب تیرماه سال ۹۸، طی ۲۲ جلسه کمیته راهبری در استان و ۱۰ جلسه کمیته معماری در وزارت متبوع، اردیبهشت سال جاری در کمیسیون ماده پنج استان به تصویب رسیده و به کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی ارجاع گردید و پس از تصویب طرح در کارگروه مذکور جهت انجام مراحل قانونی به شورایعالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شد.

وی ادامه داد: این طرح حدود ۹۳ هکتار محدوده کهن و در کل ۲۶۱ هکتار محدوده تاریخی را شامل می‌شود که این محدوده توسط وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی تهیه و ابلاغ شده بود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: در این طرح بر لزوم رعایت ضوابط حفاظتی و احیا در قالب ضوابط احداث بنا و نیز نحوه تعریض پوسته شبکه معابر و حریم تک بناهای ثبتی و غیر ثبتی و نیز ضوابط حریم مجموعه جهانی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، مجموعه بازار تاریخی، محلات شش‌گانه و پایگاه ملی جمعه مسجد تأکید شده است.

حیدری اظهار امیدواری کرد: با اجرا و رعایت ضوابط و مقررات احداث بنای در طرح مذکور توسط ذی‌نفعان و شهرداری امید آن می‌رود شاهد حفاظت و احیاء و سرزندگی بافت تاریخی فرهنگی هسته مرکزی شهر اردبیل باشیم.